2009.03.03
アラビア語の「ライムン」とペルシャ語の「リムン」から
名付けられたというレモン。
集中力を高める効果もあるので、
仕事の合間のティータイムにもよさそうです。
イギリスの料理本から。
バターとレモンがシンプルでおいしいです。
140g butter, at room temperature
140g caster sugar
2 large eggs
Grated zest of 1 unwaxed lemon
140g flour
8g baking powder
3 tablespoon caster sugar
Freshly squeezed juice of 1 lemon
*a 20-cm square cake tin, lined with greaseproof paper
1. Preheat the oven to 180℃.
2. Beat together the butter and the sugar until creamy.
3. Beat in the eggs, and stir in the lemon zest.
4. Sift the flour into 3. and mix well.
5. Tip the mixture into the prepared cake tin and spread out evenly.
6. Bake in the oven for about 20 mins.
7. Transfer the cake tin to a wire rack.
8. Combine the sugar and lemon juice in a small bowl, and pour over the top of the cake.
9. Let cool in the tin, then carefully unmould to serve.
scoil sionna (スコイル シオンナ)
京都のアロマセラピー教室